Limetkové řezy

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
569 mg
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse ušleháme žloutky s vodou do pěny, pak přimícháme 2/3 cukru a vanilkový cukr. Šleháme, dokud se cukr nerozpustí. Pak přimícháme limetkovou kůru. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháme zbytek cukru. Sníh opatrně promícháme se žloutkovou směsí a nakonec zamícháme mouku.
  • 2
    Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj nalijeme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a plech vložíme do trouby. Pečeme asi 15 minut.
  • 3
    Na vál rozprostřeme utěrku, poprášíme ji moučkovým cukrem a upečený plát na utěrku překlopíme. Korpus necháme trochu zchladnout a pak nakrájíme příčně na čtyři a podélně na šest dílů.
  • 4
    V míse smícháme žloutky, 2/3 cukru, limetkovou kůru a vše vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme limetkovou šťávu a pomerančový likér. Bílou želatinu připravíme podle návodu na obalu a smícháme s trochou limetkového krému, důkladně promícháme a pak smícháme se zbytkem limetkového krému. Hotový krém odložíme do chladničky.
  • 5
    Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Smetanu ušleháme se zbytkem cukru dotuha a třetinu šlehačky přimícháme do limetkového krému společně s ušlehaným sněhem. Necháme 30 minut odpočinout v chladničce.
  • 6
    Polovinu piškotových řezů natřeme limetkovým krémem, přikryjeme zbylými řezy a necháme ztuhnout v chladničce. Zbytek šlehačky naplníme do zdobícího sáčku a každý řez na povrchu ozdobíme šlehačkou a slabým plátkem limetky. Nakonec řezy posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.