Limetkový rejnok
35 min.
Ingredience
- 10gramůLimetková kůra
- 500gramůRejnok křídlo
- 3kusyMandarinky
- 100gramůCibule
- 10gramůZázvor celý
- 250mililitrůVývar rybí
- 75mililitrůLimetková šťáva
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř cayenský
- 60gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCibulka jarní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Plátky mandarinky, nakrájenou cibuli a strouhaný zázvor dáme do hrnce. Přidáme rybí maso, jarní cibulky a přilijeme vývar. Přivedeme k varu a bez míchání asi 10 minut zvolna povaříme, až porce ryby zpevní. Vyjmeme a udržujeme teplé.
- 2Prolisujeme základ ze zeleniny, ovoce a koření. Do malého hrnce nalijeme šťávu a nepřikryté asi 12 minut zvolna vaříme, až zbudou přibližně 2 polévkové lžíce.
- 3Vložíme limetkovou kůru, sůl a kajenský pepř podle chuti a průběžně promícháváme, vše zvolna prohřejeme. Hrnec odstavíme a přimícháme studené kostky másla.
- 4Citrusovou omáčkou přelijeme porce ryby a servírujeme, ozdobené plátky mandarinek.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.