Limetkový rejnok

35 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky mandarinky, nakrájenou cibuli a strouhaný zázvor dáme do hrnce. Přidáme rybí maso, jarní cibulky a přilijeme vývar. Přivedeme k varu a bez míchání asi 10 minut zvolna povaříme, až porce ryby zpevní. Vyjmeme a udržujeme teplé.
  • 2
    Prolisujeme základ ze zeleniny, ovoce a koření. Do malého hrnce nalijeme šťávu a nepřikryté asi 12 minut zvolna vaříme, až zbudou přibližně 2 polévkové lžíce.
  • 3
    Vložíme limetkovou kůru, sůl a kajenský pepř podle chuti a průběžně promícháváme, vše zvolna prohřejeme. Hrnec odstavíme a přimícháme studené kostky másla.
  • 4
    Citrusovou omáčkou přelijeme porce ryby a servírujeme, ozdobené plátky mandarinek.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.