Lín na slezský způsob

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájíme cibuli, kořenovou zeleninu na nudličky a dáme do hlubší pánve. Vložíme porce ryby, přidáme bobkový list a menší svazek petržele.
  • 2
    Rybu zalijeme bílým vínem, aby byla celá ponořená a necháme ji na prudším ohni vařit asi 10 minut.
  • 3
    Připravíme jíšku a vmícháme ji do základu. Odstavíme.
  • 4
    Hotovou rybu dáme na mísu.
  • 5
    Z vývaru vyndáme svazeček petrželky a vývar necháme zavařit. Vmícháme žloutky a zjemníme citronovou šťávou.
  • 6
    Jednotlivé porce posypeme přiměřeně nakrájenou petrželkou a přelijeme omáčkou. Můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.