Lín na slezský způsob
45 min.
Ingredience
- 1kusPetržel - nať
- 600gramůLín
- 120gramůZelenina kořenová
- 5decilitrůVíno bílé
- 1kusBobkový list
- 1kusCibule
- 2lžíceCitronová šťáva
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme cibuli, kořenovou zeleninu na nudličky a dáme do hlubší pánve. Vložíme porce ryby, přidáme bobkový list a menší svazek petržele.
- 2Rybu zalijeme bílým vínem, aby byla celá ponořená a necháme ji na prudším ohni vařit asi 10 minut.
- 3Připravíme jíšku a vmícháme ji do základu. Odstavíme.
- 4Hotovou rybu dáme na mísu.
- 5Z vývaru vyndáme svazeček petrželky a vývar necháme zavařit. Vmícháme žloutky a zjemníme citronovou šťávou.
- 6Jednotlivé porce posypeme přiměřeně nakrájenou petrželkou a přelijeme omáčkou. Můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.