Lín s koprovou omáčkou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
14 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
626 mg
Cukr
126 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné, vykuchané a omyté líny uvaříme v osolené vodě spolu s očištěnou kořenovou zeleninou.
  • 2
    Mléko nalijeme do kastrolu, přidáme nasekaný kopr, kousek másla a chvíli povaříme. Vmícháme smetanu rozkvedlanou s moukou, osolíme a dobře promícháme. Necháme přejít varem, odstavíme z plotny a v omáčce rozkvedláme žloutky. Dále už nevaříme.
  • 3
    Líny upravíme na servírovací mísu a omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.
  • 4
    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo houskové knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.