Lín s koprovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 1000gramůLín
- 100gramůZelenina kořenová
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 20gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceKopr čerstvý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
14 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
626 mg
Cukr
126 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné, vykuchané a omyté líny uvaříme v osolené vodě spolu s očištěnou kořenovou zeleninou.
- 2Mléko nalijeme do kastrolu, přidáme nasekaný kopr, kousek másla a chvíli povaříme. Vmícháme smetanu rozkvedlanou s moukou, osolíme a dobře promícháme. Necháme přejít varem, odstavíme z plotny a v omáčce rozkvedláme žloutky. Dále už nevaříme.
- 3Líny upravíme na servírovací mísu a omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.
- 4Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo houskové knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.