Linecký dort bílý

60 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
28 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo rozetřeme a postupně přidáváme cukr, mandle, žloutky a citronovou kůru. Třeme, až se těsto napění. Přimícháme mouku a polovinu těsta vložíme do dortové formy.
  • 2
    Na těsto položíme kulatou dortovou oplatku, potřeme ji rybízovou marmeládou a pomocí plátěného sáčku nastříkáme z druhé poloviny těsta mřížku.
  • 3
    Dort pečeme v mírně vyhřáté troubě dorůžova. Nevyklápíme, necháme vychladnout. Povrch dortu pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.