Linecký dort bílý
60 min.
Ingredience
- 140gramůMandle
- 140gramůCukr moučkový
- 280gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
- 1kusOplatky dortové
- 2lžíceMarmeláda rybízová
- 320gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
28 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Máslo rozetřeme a postupně přidáváme cukr, mandle, žloutky a citronovou kůru. Třeme, až se těsto napění. Přimícháme mouku a polovinu těsta vložíme do dortové formy.
- 2Na těsto položíme kulatou dortovou oplatku, potřeme ji rybízovou marmeládou a pomocí plátěného sáčku nastříkáme z druhé poloviny těsta mřížku.
- 3Dort pečeme v mírně vyhřáté troubě dorůžova. Nevyklápíme, necháme vychladnout. Povrch dortu pocukrujeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.