Linecký koláč
50 min.
Ingredience
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1,8šálkyMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 0,25lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 0,5šálekCukr krupice
- 0,5šálekRýžová moučka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme troubu na 150 °C. Připravíme si formu na koláč, kterou vymažeme.
- 2Utřeme cukr s máslem, přidáme mouku, sůl a kypřící prášek, vše dobře promícháme.
- 3Rozválíme těsto, které vložíme do připravené formy, těsto nezapomeneme po celé délce propíchat vidličkou a rýhou rozdělit na osm stejných dílků.
- 4Koláč pečeme 40 minut. Po částečném vychladnutí můžeme koláč vyklopit z formy a rozdělit na osm dílků. Podáváme dle chuti, takto anebo namazaný marmeládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.