Linecký koláč s meruňkami
55 min.
Ingredience
- Náplň
- 350gramůMeruňky
- 250mililitrůPomerančová šťáva
- 200gramůCukr krupice
- 250mililitrůVoda pitná
- Těsto
- 120gramůMandle
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 175gramůMáslo čerstvé
- 30gramůKakao - prášek
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaCitronová kůra
- 265gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
818 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
37 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
7 g
Cukr
75 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu pomerančovou šťávu, půlky sušených meruněk, cukr a 250 ml vody. Vaříme na středním ohni 30 minut, až jsou meruňky měkké a tekutina se vsákne. Často mícháme.
- 2Směs protlačíme přes hrubé síto nebo umeleme a v zakryté nádobě necháme v chladu.
- 3Mixérem ušleháme do pěny loupané, nastrouhané mandle, cukr, mouku, skořici, máslo, kakao, nastrouhanou citrónovou kůru a vejce. Hotové těsto rozdělíme na dvě části, jednu upěchujeme na dno a stěny teflonové formy o průměru 28 cm. Pokryjeme směsí z meruněk a zakryjeme je proužky z druhé části těsta. Vytvoříme mřížku a prsty zatlačíme do mezer a tím vytvoříme zvlněný vzhled.
- 4Koláč dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme 10 minut, potom teplotu stáhneme na 180°C a pečeme ještě 20 minut. Hotový koláč necháme na mřížce vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.