Linguine s mátou a citronem

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
5 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
3 g
Cukr
168 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Od citronu odkrojíme v dlouhé spirále kůru - vnější žlutou část.Asi 2 minuty ji blanšírujeme ve vařící vodě.Citronovou šťávu vymačkáme a odložíme ji stranou.Do velké servírovací mísy dáme čerstvá cherry rajčátka,natrhané mátové lístky,na kolečka nakrájené čili papričky - použijeme je podle chuti,šalotku nakrájenou na tenké kroužky,citronovou kůru,sůl a olej.Promícháme a necháme rozvinout vůně. V osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu,scedíme a zchladíme je pod tekoucí studenou vodou.Necháme je dobře okapat a přidáme do mísy s omáčkou.Jemně promícháme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.