Líni s koprovou omáčkou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
38 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
813 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté líny uvaříme v osolené vodě spolu s očištěnou kořenovou zeleninou. Uvařené porce ryb vyjmeme, zakapeme 1 lžící rozpuštěného másla a necháme na teplém místě.
  • 2
    Do smetany rozkvedláme Solamyl, žloutky, osolíme, přidáme zbylé máslo a za stálého míchání vaříme ve vodní lázni. Před koncem vaření přidáme nasekaný kopr. Když začne omáčka houstnout, odstavíme ji a podle chuti přisolíme.
  • 3
    Porce línů upravíme na talíře a podáváme s koprovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.