Líni s koprovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 600gramůLín
- 150gramůZelenina kořenová
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 500mililitrůZakysaná smetana
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSolamyl
- 2lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
38 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
813 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté líny uvaříme v osolené vodě spolu s očištěnou kořenovou zeleninou. Uvařené porce ryb vyjmeme, zakapeme 1 lžící rozpuštěného másla a necháme na teplém místě.
- 2Do smetany rozkvedláme Solamyl, žloutky, osolíme, přidáme zbylé máslo a za stálého míchání vaříme ve vodní lázni. Před koncem vaření přidáme nasekaný kopr. Když začne omáčka houstnout, odstavíme ji a podle chuti přisolíme.
- 3Porce línů upravíme na talíře a podáváme s koprovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.