Líni zapečení na kmíně
40 min.
Ingredience
- 800gramůLín
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 10gramůSůl
- 20gramůKmín celý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 20gramůPetržel kudrnka
- 400gramůBrambory vařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
12 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Líny očistíme, omyjeme, vložíme do pekáčku, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, posypeme lžící kmínu. Přidáme máslo a vložíme do trouby. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut.
- 2Líny rozdělíme na talíře, doplníme vařenými bramborami a přelijeme vlastní vypečenou šťávou z pekáčku. Nakonec bohatě zasypeme posekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.