Lipská nudlová polévka se smrži

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
22 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
12 g
Cukr
667 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oprané smrže zalijeme horkou vodou a necháme bobtnat půl hodiny, poté dáme okapat na cedník a okapané nakrájíme na drobné kousky. Zmraženou zeleninu necháme rozmrazit.
  • 2
    Na rozpáleném oleji podusíme 8 minut rozpůlené cibulky a zeleninu.
  • 3
    Zeleninový vývar uvedeme do varu, přidáme podušenou zeleninu s cibulkami a společně vaříme na mírném ohni 10 minut. Poté přidáme mušličky, okapané smrže a povaříme 8 minut.
  • 4
    Polévku osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ. Žloutky rozmícháme a rozpustíme v polévce. Polévku již nevaříme a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.