Lipská nudlová polévka se smrži
90 min.
Ingredience
- 100gramůSmrže sušené
- 100gramůCibulka jarní
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1,5litryVývar zeleninový
- 1špetkaSůl bylinková
- 5kusůPepř černý celý
- 1špetkaMuškátový květ
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůTěstoviny konzumní
- 400gramůZeleninová směs jarní - mražená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
22 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
12 g
Cukr
667 mg
Postup přípravy
- 1Oprané smrže zalijeme horkou vodou a necháme bobtnat půl hodiny, poté dáme okapat na cedník a okapané nakrájíme na drobné kousky. Zmraženou zeleninu necháme rozmrazit.
- 2Na rozpáleném oleji podusíme 8 minut rozpůlené cibulky a zeleninu.
- 3Zeleninový vývar uvedeme do varu, přidáme podušenou zeleninu s cibulkami a společně vaříme na mírném ohni 10 minut. Poté přidáme mušličky, okapané smrže a povaříme 8 minut.
- 4Polévku osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ. Žloutky rozmícháme a rozpustíme v polévce. Polévku již nevaříme a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.