Lískové oříšky v sirupu

43 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
45

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
27 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme cukrový sirup: Do kastrůlku vsypeme cukr a vanilkový cukr, vložíme vanilku. Obě suroviny zalijeme vodou a na mírném ohni za stálého mícháni uvaříme hustý sirup. Vaříme přibližně 15 minut. Necháme vychladit.
  • 2
    Lískové oříšky spaříme v misce horkou vodou. Potom je scedíme, zabalíme do utěrky a trochu jemně pomačkáme - tím je oloupeme. Oloupané oříšky dáme do hrnce a zalijeme připraveným cukrovým sirupem. Hrnec přiklopíme poklici a necháme je celou noc sládnout.
  • 3
    Hrnec s nasládlými lískovými ořechy dáme na sporák a na mírném ohni povaříme 5-8 minut. Ještě horké oříšky nalijeme do připravených sklenic. Zavíčkujeme je a obrátíme víčky dolu, potom skleničky uskladníme na chladné a tmavé místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.