Lískové oříšky v sirupu
43 min.
Ingredience
- 2kilogramyOřechy lískové
- 1litrVoda pitná
- Sirup
- 1kilogramVoda pitná
- 20gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 1kusVanilkový lusk
Počet porcí:
45Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
27 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme cukrový sirup: Do kastrůlku vsypeme cukr a vanilkový cukr, vložíme vanilku. Obě suroviny zalijeme vodou a na mírném ohni za stálého mícháni uvaříme hustý sirup. Vaříme přibližně 15 minut. Necháme vychladit.
- 2Lískové oříšky spaříme v misce horkou vodou. Potom je scedíme, zabalíme do utěrky a trochu jemně pomačkáme - tím je oloupeme. Oloupané oříšky dáme do hrnce a zalijeme připraveným cukrovým sirupem. Hrnec přiklopíme poklici a necháme je celou noc sládnout.
- 3Hrnec s nasládlými lískovými ořechy dáme na sporák a na mírném ohni povaříme 5-8 minut. Ještě horké oříšky nalijeme do připravených sklenic. Zavíčkujeme je a obrátíme víčky dolu, potom skleničky uskladníme na chladné a tmavé místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.