Listové kapsy s candátem a chřestem
90 min.
Ingredience
- máslová omáčka
- 220gramůMáslo čerstvé
- 1kusŠalotka
- 75mililitrůVíno bílé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceZakysaná smetana
- 200gramůCandát obecný
- 1lžícePetržel kudrnka
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- vývar z chřestu
- 4decilitryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 500gramůChřest zelený
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůListové těsto
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
62 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
812 mg
Cukr
444 mg
Postup přípravy
- 1Nejdříve si upečeme kapsy z listového těsta. Na pomoučeném vále
- 2si z listového těsta rozválíme plát silný přibližně 5 mm. Rozkrojíme ho na 4 stejné čtverce, položíme je na plech vyložený pečícím papírem, pomažeme je rozšlehaným vajíčkem a rádýlkem každý čtverec nakrojíme uprostřed (po upečení se lépe rozkrojí) a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 225 °C asi 8 minut dozlatova.
- 3Očištěný zelený chřest omyjeme, odřežeme tuhé konce a vaříme maximálně 8 minut v osolené vodě. Pak ho z vody vyjmeme a necháme odkapat. Chřestový vývar odložíme a odměříme 75 ml.
- 4Plátek ryby - candáta omyjeme, osolíme a rozdělíme na 4 kousky.
- 5V pánvi na rozpuštěném másle candáta s 0,5 dl vývaru podusíme pod pokličkou doměkka, dusíme ho přibližně 10 minut. Pak candáta vyjmeme, přilijeme k výpeku do pánve 75 ml chřestového vývaru, 75 ml bílého vína, drobně pokrájenou cibuli-šalotku a vaříme (bez pokličky) do doby, než se tekutina z poloviny odpaří. Odstavíme z plotny, přimícháme 200 g ledově vychlazeného másla, které jsme pokrájeli na tenké plátky, ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou, promícháme a ještě přidáme zakysanou smetanu a 1 lžíci drobně pokrájené petrželky. Znovu máslovou omáčku promícháme.
- 6Na jednu polovinu upečených kapes z listového těsta položíme uvařený chřest s kouskem candáta a polijeme ho přibližně 1 lžíci omáčky.
- 7Druhou polovinou kapsy náplň zakryjeme a podáváme jako předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.