Listový salát s pečenou cibulkou a kozím sýrem
55 min.
Ingredience
- 400gramůCibule perlová
- 35mililitrůOlej olivový
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 0,5lžičkaPepř zelený mletý
- 150gramůSalát kadeřavý
- 100gramůRukola
- 100gramůSýr kozí
- 1lžíceBalsamico ocet
- 4krajíceChléb slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
842 mg
Cukr
887 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné malé cibulky vložíme do pekáčku, polijeme je olejem, osolíme a opepříme podle chuti, vše dobře promícháme a dáme do předem vyhřáté trouby na 190°C péct. Cibulky pečeme přibližně 35-40 minut do zlatohněda.
- 2Listy salátu a rukoly omyjeme pod tekoucí vodou, necháme je v sítu okapat a dáme do mísy. Tvrdý kozí sýr nastrouháme na hoblinky a odložíme.
- 3Upečenou cibuli vyjmeme z pekáčku děrovanou naběračkou a odložíme do misky. Šťávu s omastkem z cibule ochutíme troškou octa, promícháme a touto zálivkou polijeme salátové listy. Znovu je zlehka promícháme a rozdělíme na talíře. Na každou porci salátu poklademe upečené cibulky, které posypeme hoblinkami sýru a ihned podáváme s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.