Lité věnečky
30 min.
Ingredience
- 270gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 70gramůCukr moučkový
- 20gramůMáslo čerstvé
- 400mililitrůMléko polotučné
- 50gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
851 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Ve 200 ml mléka rozmícháme hladkou mouku, vejce, špetku soli, 50 g moučkového cukru a rozpuštěné máslo. Přilijeme zbylé mléko, vše dobře rozmícháme a vypracujeme hladké, tekuté těsto.
- 2Malou naběračkou lijeme těsto do pánve na horké sádlo. Naběračkou točíme dokola tak, aby z těsta vznikl věneček.
- 3Věnečky smažíme po obou stranách dozlatova a ještě horké posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.