Litevská smažená jablka
40 min.
Ingredience
- 500gramůJablka
- 80gramůCukr krupice
- 4kusyVejce slepičí
- 3lžíceMléko polotučné
- 80gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 6lžicMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, napříč je pokrájíme na kolečka o síle 5 - 7 mm, posypeme cukrem a dáme asi na půl hodiny odležet.
- 2Mezitím připravíme těstíčko: vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků, ze kterých ušleháme tuhý sníh. Žloutky ve hlubší misce umícháme se třemi lžícemi rozpuštěného másla, přidáme 3 lžíce mléka, vsypeme hladkou mouku, lžíci cukru, špetku soli, rozmícháme a lehce vmícháme sníh z bílků.
- 3Odleželá jablka napichujeme na vidličku, namáčíme do připraveného těstíčka a smažíme na mírném ohni v pánvi na másle po obou stranách do růžova. Pánev s jablky poté postavíme na 5 minut do horké trouby.
- 4Usmažená jablka podáváme pocukrovaná moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.