Litevská smažená jablka

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, napříč je pokrájíme na kolečka o síle 5 - 7 mm, posypeme cukrem a dáme asi na půl hodiny odležet.
  • 2
    Mezitím připravíme těstíčko: vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků, ze kterých ušleháme tuhý sníh. Žloutky ve hlubší misce umícháme se třemi lžícemi rozpuštěného másla, přidáme 3 lžíce mléka, vsypeme hladkou mouku, lžíci cukru, špetku soli, rozmícháme a lehce vmícháme sníh z bílků.
  • 3
    Odleželá jablka napichujeme na vidličku, namáčíme do připraveného těstíčka a smažíme na mírném ohni v pánvi na másle po obou stranách do růžova. Pánev s jablky poté postavíme na 5 minut do horké trouby.
  • 4
    Usmažená jablka podáváme pocukrovaná moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.