Litevský medový perník

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
19 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
2 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce s cukrem utřeme do pěny, přidáme lehce zahřátý med, mletou skořici, tlučený hřebíček, kakao, polovinu nasekaných jader vlašských ořechů a půl kypřicího prášku do perníku. Vše promícháme a za stálého míchání vsypeme polohrubou mouku a vypracujeme těsto.
  • 2
    Těsto vložíme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou, povrch uhladíme, posypeme druhou polovinou ořechů a dáme do horké trouby péci na 15-20 minut.
  • 3
    Upečený perník necháme vychladnout, pak ho rozkrájíme a podáváme přelitý zavařeninou a zakysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.