Litevský medový perník
40 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 150gramůMed včelí
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaHřebíček
- 1lžíceKakao
- 100gramůOřechy vlašské
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 300gramůMouka polohrubá
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 200gramůMarmeláda višňová
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
19 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
2 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Vejce s cukrem utřeme do pěny, přidáme lehce zahřátý med, mletou skořici, tlučený hřebíček, kakao, polovinu nasekaných jader vlašských ořechů a půl kypřicího prášku do perníku. Vše promícháme a za stálého míchání vsypeme polohrubou mouku a vypracujeme těsto.
- 2Těsto vložíme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou, povrch uhladíme, posypeme druhou polovinou ořechů a dáme do horké trouby péci na 15-20 minut.
- 3Upečený perník necháme vychladnout, pak ho rozkrájíme a podáváme přelitý zavařeninou a zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.