Litevský mrkvový piškot

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
2 g
Cukr
54 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev na jemném struhadle nastrouháme, dáme do porcelánové mísy, zasypeme cukrem a necháme stát, dokud se cukr do mrkve zcela nevsákne.
  • 2
    Mezitím rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, žloutky utřeme s máslem a z bílků ušleháme tuhý sníh.
  • 3
    Do mrkvové hmoty zamícháme mletý anýz, citronovou kůru, mletý hřebíček s mletou skořicí a směs smícháme s utřenými žloutky. Potom za stálého míchání přidáme střídavě prosátou mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků, až vznikne těsto jako na lívance.
  • 4
    Těsto rozložíme na plech s pečícím papírem ve vrstvě silné 1,5-2 cm a pečeme v troubě na slabém ohni asi 40 minut.
  • 5
    Hotový piškot za tepla pocukrujeme, rozkrájíme a podáváme ozdobený šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.