Litevský mrkvový piškot
75 min.
Ingredience
- 400gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaAnýz
- 1lžičkaCitronová kůra
- 0,5lžičkaHřebíček
- 1lžičkaSkořice mletá
- 80gramůMouka polohrubá
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 200mililitrůŠlehačka
- 400gramůMrkev kořen
- 75gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
2 g
Cukr
54 g
Postup přípravy
- 1Mrkev na jemném struhadle nastrouháme, dáme do porcelánové mísy, zasypeme cukrem a necháme stát, dokud se cukr do mrkve zcela nevsákne.
- 2Mezitím rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, žloutky utřeme s máslem a z bílků ušleháme tuhý sníh.
- 3Do mrkvové hmoty zamícháme mletý anýz, citronovou kůru, mletý hřebíček s mletou skořicí a směs smícháme s utřenými žloutky. Potom za stálého míchání přidáme střídavě prosátou mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků, až vznikne těsto jako na lívance.
- 4Těsto rozložíme na plech s pečícím papírem ve vrstvě silné 1,5-2 cm a pečeme v troubě na slabém ohni asi 40 minut.
- 5Hotový piškot za tepla pocukrujeme, rozkrájíme a podáváme ozdobený šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.