Litické knedle
35 min.
Ingredience
- 2,5litryVoda pitná
- 6kusůVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 6lžicSmetana 12% (konzumní)
- 6lžicMouka pšeničná hrubá
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 5kusůRohlíky bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
24 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
754 mg
Postup přípravy
- 1Čerstvé rohlíky nakrájíme na malé kostičky a dáme je do mísy. Přidáme k nim 6 vajec, 2 žloutky, 6 lžic smetany, 6 lžic hrubé mouky a sůl. Vše důkladně promícháme a těsto dáme do plátěného ubrousku, který zevnitř potřeme máslem (1 lžíce), konce zavážeme a ubrousek s knedlíkem zavěsíme na vařečku. Položíme na hrnec, ve kterém se vaří 2-3 litry vody. Knedlík v ubrousku musí být celý ve vodě ponořený. Vaříme 20 minut.
- 2Uvařený knedlík vyjmeme z ubrousku, ihned horký potřeme máslem (1 lžíce), nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.