Litické knedle

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
24 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
754 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé rohlíky nakrájíme na malé kostičky a dáme je do mísy. Přidáme k nim 6 vajec, 2 žloutky, 6 lžic smetany, 6 lžic hrubé mouky a sůl. Vše důkladně promícháme a těsto dáme do plátěného ubrousku, který zevnitř potřeme máslem (1 lžíce), konce zavážeme a ubrousek s knedlíkem zavěsíme na vařečku. Položíme na hrnec, ve kterém se vaří 2-3 litry vody. Knedlík v ubrousku musí být celý ve vodě ponořený. Vaříme 20 minut.
  • 2
    Uvařený knedlík vyjmeme z ubrousku, ihned horký potřeme máslem (1 lžíce), nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.