Litý koláč se švestkami

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
22 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
1 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse rozmícháme mléko, rozpuštěné máslo, cukr, vejce, sůl a citronovou kůru. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a vše dobře promícháme.
  • 2
    Těsto nalijeme na máslem vymazaný plech s vyšším okrajem. Poklademe omytými, rozpůlenými a vypeckovanými švestkami a posypeme drobenkou.
  • 3
    Koláč pečeme v mírně vyhřáté troubě 30-40 minut.
  • 4
    Po upečení pocukrujeme moučkovým cukrem.
  • 5
    Příprava drobenky: V míse promícháme hrubou mouku s cukrem a máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Olusqa
pá 14. 2. 2014
Vyzkoušel jsem s kompotovanými švestkami. Bylo to dobré, ale s čerstvými to bude určitě ještě mnohem chutnější. Už se těšíme