Litý koláč se švestkami
60 min.
Ingredience
- drobenka
- 150gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCitronová kůra
- 200gramůCukr moučkový
- 300gramůŠvestky
- 1kusVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
22 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
1 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1V míse rozmícháme mléko, rozpuštěné máslo, cukr, vejce, sůl a citronovou kůru. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a vše dobře promícháme.
- 2Těsto nalijeme na máslem vymazaný plech s vyšším okrajem. Poklademe omytými, rozpůlenými a vypeckovanými švestkami a posypeme drobenkou.
- 3Koláč pečeme v mírně vyhřáté troubě 30-40 minut.
- 4Po upečení pocukrujeme moučkovým cukrem.
- 5Příprava drobenky: V míse promícháme hrubou mouku s cukrem a máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Olusqa
pá 14. 2. 2014
Vyzkoušel jsem s kompotovanými švestkami. Bylo to dobré, ale s čerstvými to bude určitě ještě mnohem chutnější. Už se těšíme