Litý koláč z kukuřičné mouky
75 min.
Ingredience
- 100gramůCukr krupice
- 2decilitryZakysaná smetana
- 1špetkaCitronová kůra
- 20gramůDroždí
- 70gramůSádlo škvařené
- 1špetkaSůl
- 100mililitrůMarmeláda rybízová
- 2kusyVejce slepičí
- 1litrMléko polotučné
- 0,5kilogramMouka kukuřičná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
1 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Mouku rozmícháme s vlažným mlékem a špetkou soli. Necháme asi 40 minut stát.
- 2Žloutky utřeme s cukrem, smetanou a citronovou kůrou. Z bílků ušleháme pevný sníh.
- 3Do odstáté směsi vmícháme nejdříve žloutky s cukrem a smetanou, potom rozdrobené droždí a nakonec sníh.
- 4Ve formě rozpálíme sádlo, vlijeme směs, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 50 minut.
- 5Upečený, ještě horký koláč potřeme marmeládou a nakrájíme na kostky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.