Litý koláč z kukuřičné mouky

75 min.
Evropa

Ingredience

    • 100gramůCukr krupice
    • 2decilitryZakysaná smetana
    • 1špetkaCitronová kůra
    • 20gramůDroždí
    • 70gramůSádlo škvařené
    • 1špetkaSůl
    • 100mililitrůMarmeláda rybízová
    • 2kusyVejce slepičí
    • 1litrMléko polotučné
    • 0,5kilogramMouka kukuřičná
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
1 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku rozmícháme s vlažným mlékem a špetkou soli. Necháme asi 40 minut stát.
  • 2
    Žloutky utřeme s cukrem, smetanou a citronovou kůrou. Z bílků ušleháme pevný sníh.
  • 3
    Do odstáté směsi vmícháme nejdříve žloutky s cukrem a smetanou, potom rozdrobené droždí a nakonec sníh.
  • 4
    Ve formě rozpálíme sádlo, vlijeme směs, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 50 minut.
  • 5
    Upečený, ještě horký koláč potřeme marmeládou a nakrájíme na kostky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.