Lívance s blumami
35 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná hrubá
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 140gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceMed včelí
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1decilitrVoda pitná
- 500gramůRyngle
- 200gramůCukr třtinový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1339 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
62 g
Sacharidy
179 g
Vláknina
2 g
Cukr
53 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku rozpustíme 100 g másla, přidáme umyté, vypeckované a na půlky nakrájené blumy, které 4 minuty opékáme. Potom přisypeme cukr a vše spolu hřejeme do rozpuštění cukru. Stáhneme z ohně a udržujeme v teple.
- 2Těsto: V pánvi na slabém ohni zahřejeme máslo spolu s medem, necháme vychladnout. Mouku s kypřícím práškem vysypeme do misky, promícháme, rozklepneme vejce, vlijeme smetanu s vodou, přimícháme připravené máslo s medem, osolíme podle chuti a vše dobře promícháme. Vznikne řídké lívancové těsto, které necháme 5 minut přikryté odpočinout.
- 3Lívancovou pánev pomažeme jemně olejem, rozpálíme a lžící pokládáme těsto. Lívance opečeme z jedné strany, potom otočíme a dozlatova pečeme z druhé strany. Upečené lívance skládáme do nádoby a do servírovaní je udržujeme teplé.
- 4Hotové lívance rozdělíme podle porcí na mělké talíře, polijeme je připraveným sirupem s blumami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.