Lívance s blumami

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1339 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
62 g
Sacharidy
179 g
Vláknina
2 g
Cukr
53 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku rozpustíme 100 g másla, přidáme umyté, vypeckované a na půlky nakrájené blumy, které 4 minuty opékáme. Potom přisypeme cukr a vše spolu hřejeme do rozpuštění cukru. Stáhneme z ohně a udržujeme v teple.
  • 2
    Těsto: V pánvi na slabém ohni zahřejeme máslo spolu s medem, necháme vychladnout. Mouku s kypřícím práškem vysypeme do misky, promícháme, rozklepneme vejce, vlijeme smetanu s vodou, přimícháme připravené máslo s medem, osolíme podle chuti a vše dobře promícháme. Vznikne řídké lívancové těsto, které necháme 5 minut přikryté odpočinout.
  • 3
    Lívancovou pánev pomažeme jemně olejem, rozpálíme a lžící pokládáme těsto. Lívance opečeme z jedné strany, potom otočíme a dozlatova pečeme z druhé strany. Upečené lívance skládáme do nádoby a do servírovaní je udržujeme teplé.
  • 4
    Hotové lívance rozdělíme podle porcí na mělké talíře, polijeme je připraveným sirupem s blumami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.