Lívance s borůvkovou omáčkou
55 min.
Ingredience
- Na lívance
- 750gramůMouka pšeničná hladká
- 60gramůCukr krupice
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůDroždí
- 1lžičkaCitronová kůra
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 1,4litryMléko polotučné
- Na omáčku
- 500gramůBorůvky
- 60gramůCukr krupice
- 2lžíceVoda pitná
- 20gramůMouka pšeničná hrubá
- 20gramůMáslo čerstvé
- 0,13litrMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1332 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
41 g
Sacharidy
207 g
Vláknina
4 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Z droždí, cukru a několika lžic vlažného mléka umícháme kvásek a necháme na teple vzejít. K vykynutému kvásku přidáme zbylé mléko, mouku, rozšlehané vejce, rozpuštěné máslo, sůl, citronovou kůru a vše dobře promícháme v hladké těsto. Necháme na teple vykynout.
- 2Ve vymaštěném lívanečníku smažíme dorůžova po obou stranách lívance.
- 3Připravíme borůvkovou omáčku. Cukr v rendlíku zakapeme dvěma lžícemi vody a přivedeme do varu. Poté přimícháme borůvky a vaříme opatrně, aby se nerozmačkaly. Po chvíli přimícháme máslo a v mléce rozšlehanou mouku. Na mírném plameni povaříme do mírného zhoustnutí.
- 4Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.