Lívance s hruškami a karamelem
50 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5decilitrůMléko polotučné
- 20gramůCukr vanilka
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1lžíceMed včelí
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 80lžicMáslo čerstvé
- Karamel
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 100gramůHrušky
- 300gramůCukr krupice
- 80gramůMáslo čerstvé
- 20gramůCukr skořicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2798 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
252 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
3 g
Cukr
53 g
Postup přípravy
- 1Máslo nakrájíme na kousky a dáme ho do kastrůlku, roztopíme a přidáme omyté a na dvoucentimetrové plátky nakrájené hrušky, které posypeme cukrem a za stálého míchání opékáme přibližně 8 minut. Když máme hrušky měkké a cukr zkaramelizovaný, posypeme vše skořicovým cukrem a kastrůlek odstavíme.
- 2Těsto: Mouku vysypeme do misky, přidáme kypřící prášek, cukr vanilku, roztopené máslo a med, sůl, mléko a vejce, dobře směs promícháme a připravíme tekuté lívancové těsto.
- 3Lívancovou pánev potřeme slunečnicovým olejem, lžící na ni položíme těsto a na rozpáleném oleji pečeme lívance po obou stranách dozlatova. Upečené lívance skládáme do nádoby a pod poklici je udržujeme v teple.
- 4Na talíř do sloupu naaranžujeme lívanec, hrušky a další lívanec. Vše pokapeme zbylým karamelem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.