Lívance s hruškami a karamelem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2798 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
252 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
3 g
Cukr
53 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo nakrájíme na kousky a dáme ho do kastrůlku, roztopíme a přidáme omyté a na dvoucentimetrové plátky nakrájené hrušky, které posypeme cukrem a za stálého míchání opékáme přibližně 8 minut. Když máme hrušky měkké a cukr zkaramelizovaný, posypeme vše skořicovým cukrem a kastrůlek odstavíme.
  • 2
    Těsto: Mouku vysypeme do misky, přidáme kypřící prášek, cukr vanilku, roztopené máslo a med, sůl, mléko a vejce, dobře směs promícháme a připravíme tekuté lívancové těsto.
  • 3
    Lívancovou pánev potřeme slunečnicovým olejem, lžící na ni položíme těsto a na rozpáleném oleji pečeme lívance po obou stranách dozlatova. Upečené lívance skládáme do nádoby a pod poklici je udržujeme v teple.
  • 4
    Na talíř do sloupu naaranžujeme lívanec, hrušky a další lívanec. Vše pokapeme zbylým karamelem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.