Lívance s jablečnými povidly

35 min.

Ingredience

    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 150gramůMouka pšeničná hladká
    • 1kusVejce slepičí
    • 50gramůCukr moučkový
    • 10gramůCitronová kůra
    • 1špetkaSůl
    • 15gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 200gramůPovidla jablková
    • 20gramůSkořice mletá
    • 60gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
18 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, přisypeme cukr, strouhanou citronovou kůru, špetku soli, prášek do pečiva, přilijeme mléko, přidáme vejce a vymícháme těsto na lívance.
  • 2
    V pánvi roztavíme sádlo a na něm smažíme lívance z obou stran dozlatova.
  • 3
    Lívance posypeme skořicí, pomažeme jablečnými povidly, zavineme, rozdělíme na talířky a ještě teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.