Lívance s jablky
40 min.
Ingredience
- 120gramůMouka polohrubá
- 125mililitrůMléko polotučné
- 150gramůJablka
- 10gramůDroždí
- 10gramůCukr krystal
- 20gramůřepkový olej
- 30gramůDžem jahodový
- 1lžičkaSůl
- 0,5kusVejce slepičí
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
4 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Rozmícháme droždí s cukrem a vlažným mlékem. Přidáme vejce a mouku, opatrně osolíme a v teple necháme vykynout.
- 2Do vykynutého těstíčka vmísíme nastrouhaná oloupaná jablka.
- 3Z obou stran opékáme na rozpáleném lívanečníku.
- 4Před podáváním lívance pomažeme džemem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.