Lívance s jablky a ořechy
35 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 40gramůCukr krupice
- 3decilitryMléko plnotučné
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůOřechy lískové
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 1špetkaSůl
- 150gramůJablka
- 20gramůSkořice mletá
- 100gramůCukr třtinový
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1128 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
63 g
Sacharidy
127 g
Vláknina
9 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Jablka umyjeme, nakrájíme na dílky a posypeme skořici. Do jiného rendlíku dáme máslo, cukr a zahřejeme, aby se cukr rozpustil. Nakonec přidáme připravená jablka, promícháme a udržujeme v teple.
- 2Vysypeme mouku do misky, přisypeme kypřící prášek, promícháme, přidáme vejce, dvě lžíce oleje, sůl, vlijeme smetanu a mléko, vmícháme mleté ořechy, cukr a všechny suroviny promícháme na řídké těsto.
- 3Olejem potřeme pánev a na rozpálený olej lžící pokládáme připravené těsto, které pečeme z jedné a potom z druhé strany dozlatova. Upečené lívance dáváme na teplé místo a až do jejích podávání je udržujeme teplé.
- 4Když už máme lívance upečené, rozdělíme je na mělké talíře do tvaru sloupce, mezi ně dáme připravená teplá jablka se sirupem a podáváme. Už připravené porce posypeme nastrouhanou citrónovou kůrou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.