Lívance s jahodovou kaší

30 min.
Česká republika

Ingredience

    • 500mililitrůMléko polotučné
    • 100mililitrůSodovka
    • 3kusyVejce slepičí
    • 1špetkaSůl
    • 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 50mililitrůOlej rostlinný
    • 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
  • jahodová kaše
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
29 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
7 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce našleháme s mlékem, solí a práškem do pečiva. Po částech vmícháme mouku a nakonec přilijeme sodovku. Vše promícháme, aby vzniklo hladké těsto. Z těsta pečeme lívance po obou stranách na olejem vymazaném lívanečníku. Příprava jahodové kaše: Omyté jahody rozmačkáme vidličkou, osladíme, přidáme nasucho opražené ovesné vločky a vše zalijeme rozmíchaným jogurtem. Kaši necháme vychladit. Na upečené lívance rozetřeme jahodovou kaši a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.