Lívance s jahodovou kaší
30 min.
Ingredience
- 500mililitrůMléko polotučné
- 100mililitrůSodovka
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- jahodová kaše
- 800mililitrůJogurt bílý
- 800gramůJahody zahradní
- 40gramůCukr krupice
- 4lžíceOvesné vločky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
29 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
7 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Vejce našleháme s mlékem, solí a práškem do pečiva. Po částech vmícháme mouku a nakonec přilijeme sodovku. Vše promícháme, aby vzniklo hladké těsto. Z těsta pečeme lívance po obou stranách na olejem vymazaném lívanečníku. Příprava jahodové kaše: Omyté jahody rozmačkáme vidličkou, osladíme, přidáme nasucho opražené ovesné vločky a vše zalijeme rozmíchaným jogurtem. Kaši necháme vychladit. Na upečené lívance rozetřeme jahodovou kaši a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.