Lívance s karamelem

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
835 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ušleháme vejce, mléko a cukr, postupně přimícháme mouku a sůl, vypracujeme hladké těsto.
  • 2
    V lívanečníku, který vymastíme máslem, usmažíme lívance z obou stran. Stejně postupujeme tak dlouho, dokud nespotřebujeme veškeré těsto. Mělo by vystačit přibližně na 18 lívanců. Pánev podle potřeby mastíme.
  • 3
    Poté rozehřejeme troubu na vysokou teplotu. Pánev vymažeme olejem a za stálého míchání v ní prohřejeme banány s madeirou. Dáme na lívanečky, pocukrujeme a vložíme do trouby, dokud nezačnou karamelizovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.