Lívance s karamelem
20 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3gramySůl
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 30gramůMáslo čerstvé
- 20mililitrůOlej slunečnicový
- 200gramůBanány
- 3lžíceCukr třtinový
- 3lžíceVíno madeira
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
835 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Ušleháme vejce, mléko a cukr, postupně přimícháme mouku a sůl, vypracujeme hladké těsto.
- 2V lívanečníku, který vymastíme máslem, usmažíme lívance z obou stran. Stejně postupujeme tak dlouho, dokud nespotřebujeme veškeré těsto. Mělo by vystačit přibližně na 18 lívanců. Pánev podle potřeby mastíme.
- 3Poté rozehřejeme troubu na vysokou teplotu. Pánev vymažeme olejem a za stálého míchání v ní prohřejeme banány s madeirou. Dáme na lívanečky, pocukrujeme a vložíme do trouby, dokud nezačnou karamelizovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.