Lívance s kaviárem
70 min.
Ingredience
- 20gramůDroždí
- 3lžíceVoda pitná
- 150gramůMouka pohanková
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2špetkySůl
- 125mililitrůMléko polotučné
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůKaviár
- 130mililitrůZakysaná smetana
- 10gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
26 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
544 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Droždí rozdrobíme do vlažné vody. V míse si smícháme oba druhy mouky, sůl, mléko, smetanu ke šlehání a rozpuštěné droždí, vmícháme žloutky. Necháme 30 minut kynout na teplém místě. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně zamícháme do těsta.
- 2Máslo rozpálíme a osmažíme na něm menší lívance. Ty potřeme zakysanou smetanou a ozdobíme kaviárem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.