Lívance s lososem
35 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pohanková
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 2decilitryMléko plnotučné
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrMléko kysané acidofilo 1%
- 400gramůLosos uzený
- 350gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusPomeranče
- 20gramůKopr čerstvý
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1161 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
72 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Máslo na pánvičce roztopíme a necháme trochu vychladnout. Smetanu vylijeme do misky, vyšleháme spolu s vymačkanou pomerančovou šťávou a jemně nastrouhanou pomerančovou kůrou na hustou a pevnou šlehačku. Do dalšího použití šlehačku udržujeme v lednici.
- 2Do misky prosejeme mouku s kypřícím práškem, přidáme sůl, rozklepneme celé vejce, vylijeme sladké a kysané mléko, nakonec připravené máslo a směs vyšleháme na hladké těsto, které dáme na 5 minut odpočinout.
- 3Lívancovou pánev mírně potřeme olejem, dostatečně zahřejeme a lžící přeložíme připravené těsto na rozpálený olej, opečeme z jedné strany, potom otočíme a lívance opečeme z druhé strany dorůžova. Pečení opakujeme do skončení těsta.
- 4Lívance pokládáme na mělké talíře, na každý položíme lžíci ochucenou šlehačku, a plátky lososa, porce ozdobíme nasekaným koprem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.