Lívance s medem pro celiaky
30 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pohanková
- 2gramySůl
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 400mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůMed včelí
- 5lžicMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
778 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
23 g
Sacharidy
136 g
Vláknina
111 mg
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Kypřící prášek do pečiva smícháme s pohankovou moukou a do této směsi přimícháváme vodu tak, aby nám vzniklo řídké těsto. Toto těsto ochutíme špetkou soli a potom z něj usmažíme lívanečky v rozehřátém másle. Ještě horké lívanečky potíráme medem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.