Lívance s omáčkou z brandy

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1504 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
81 g
Sacharidy
174 g
Vláknina
4 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo nakrájíme na kousky, dáme do kastrůlku, přilijeme sirup a na slabém ohni zahříváme. Přidáme brandy, nakrájené (100 g) datle a za stálého míchání necháme probublat. Stáhneme z ohně a udržujeme teplé.
  • 2
    Do misky vysypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, přidáme sůl, promícháme, rozklepneme vejce, přisypeme cukr, vlijeme smetanu a mléko, dvě lžíce oleje a vše důkladně vařečkou promícháme. Přimícháme na malé kousky nakrájenou čokoládu a zamícháme.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme malé množství oleje, lžíci překládáme připravené těsto z misky do tvaru kolečka a pečeme z jedné a potom z druhé strany. V pečení lívanců pokračujeme, dokud máme těsto. Upečené lívance do jejích podávání udržujeme v teple.
  • 4
    Teplé lívance aranžujeme na mělké talíře, polijeme teplou omáčkou, ozdobíme zbylými datlemi a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.