Lívance s omáčkou z brandy
30 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 60gramůCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůČokoláda hořká
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 2decilitryMléko polotučné
- Omáčka
- 100gramůMáslo čerstvé
- 5centilitrůBrandy
- 3decilitrySirup malinový
- 100gramůDatle
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1504 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
81 g
Sacharidy
174 g
Vláknina
4 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Máslo nakrájíme na kousky, dáme do kastrůlku, přilijeme sirup a na slabém ohni zahříváme. Přidáme brandy, nakrájené (100 g) datle a za stálého míchání necháme probublat. Stáhneme z ohně a udržujeme teplé.
- 2Do misky vysypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, přidáme sůl, promícháme, rozklepneme vejce, přisypeme cukr, vlijeme smetanu a mléko, dvě lžíce oleje a vše důkladně vařečkou promícháme. Přimícháme na malé kousky nakrájenou čokoládu a zamícháme.
- 3Na pánvi rozpálíme malé množství oleje, lžíci překládáme připravené těsto z misky do tvaru kolečka a pečeme z jedné a potom z druhé strany. V pečení lívanců pokračujeme, dokud máme těsto. Upečené lívance do jejích podávání udržujeme v teple.
- 4Teplé lívance aranžujeme na mělké talíře, polijeme teplou omáčkou, ozdobíme zbylými datlemi a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.