Lívance s povidly
50 min.
Ingredience
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 0,13litrZakysaná smetana
- 0,25lžičkaMuškátový květ
- 100gramůPovidla švestková
- 40gramůTvaroh tvrdý
- 30gramůCukr krupice
- 10gramůDroždí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMouka polohrubá
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Necháme vykynout kvásek z droždí, části cukru, vlažného mléka a mouky. Do mísy dáme hladkou i polohrubou mouku, cukr, sůl, citronovou kůru a muškátový květ. Přilijeme kvásek a postupně přidáváme mléko se žloutkem a rozpuštěným máslem. Těsto dáme vykynout.
- 2Rozehřejeme pánev nebo lívanečník a lžicí tvoříme malé lívance. Když těsto svrchu oschne, je čas lívanec obrátit. Na ještě teplé lívance dáváme povidla, posypeme strouhaným tvarohem a můžeme přidat i zakysanou smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.