Lívance s povidly

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Necháme vykynout kvásek z droždí, části cukru, vlažného mléka a mouky. Do mísy dáme hladkou i polohrubou mouku, cukr, sůl, citronovou kůru a muškátový květ. Přilijeme kvásek a postupně přidáváme mléko se žloutkem a rozpuštěným máslem. Těsto dáme vykynout.
  • 2
    Rozehřejeme pánev nebo lívanečník a lžicí tvoříme malé lívance. Když těsto svrchu oschne, je čas lívanec obrátit. Na ještě teplé lívance dáváme povidla, posypeme strouhaným tvarohem a můžeme přidat i zakysanou smetanu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.