Lívance s prosciuttem a melounem
20 min.
Ingredience
- 230gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaCukr krupice
- 2špetkySůl
- 2kusyVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 60mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kusMeloun žlutý
- 130gramůProsciutto sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
23 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, prášku do pečiva, cukru, soli, žloutků, majoránky a mléka umícháme hladké těsto. Bílky a smetanu vyšleháme dotuha a postupně zapracujeme do těsta. Meloun okrájíme ze slupky, zbavíme semen a nakrájíme na menší kousky.
- 2Pánev s nepřilnavým povrchem rozpálíme a klademe na ní po lžíci těsta, z kterého smažíme po obou stranách malé lívance.
- 3Lívanečky ozdobíme plátkem melounu a šunky a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.