Lívance se švestkami

30 min.
Evropa

Ingredience

      • 4decilitryMléko plnotučné
      • 15gramůDroždí
      • 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
      • 13gramůKypřicí prášek do pečiva
      • 2kusyVejce slepičí
      • 6mililitrůPomerančová šťáva
      • 1špetkaSůl
      • 100gramůKompot švestkový
      • 30gramůCukr moučkový
      • 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
      • 1lžíceOlej stolní
    Počet porcí:
    6

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    430 kcal
    Bílkoviny
    12 g
    Tuky
    20 g
    Sacharidy
    50 g
    Vláknina
    2 g
    Cukr
    8 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Vlažné mléko vlijeme do kastrůlku nebo vhodné misky. Přidáme rozdrobené droždí a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Mouku spolu s kypřícím práškem prosejeme do misky, rozklepneme vejce, přilijeme kvásek, pomerančovou šťávu, sůl. Všechny suroviny dobře prošleháme na tekoucí těsto.
    • 2
      Pánev na lívance dobře zahřejeme, potřeme přiměřeně olejem. Malou naběračkou naléváme těsto na pánev. Na prudkém ohni opečeme jednu stranu, po otočení druhou stranu. Takto pokračujeme až do skončení těsta. Lívance dáváme do nádoby s poklicí a udržujeme je teplé.
    • 3
      Teplé lívance podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře. Porce posypeme moučkovým cukrem, naaranžujeme okapané švestky. Nakonec ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a podáváme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.