Lívance se švestkami
30 min.
Ingredience
- 4decilitryMléko plnotučné
- 15gramůDroždí
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 2kusyVejce slepičí
- 6mililitrůPomerančová šťáva
- 1špetkaSůl
- 100gramůKompot švestkový
- 30gramůCukr moučkový
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceOlej stolní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
20 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Vlažné mléko vlijeme do kastrůlku nebo vhodné misky. Přidáme rozdrobené droždí a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Mouku spolu s kypřícím práškem prosejeme do misky, rozklepneme vejce, přilijeme kvásek, pomerančovou šťávu, sůl. Všechny suroviny dobře prošleháme na tekoucí těsto.
- 2Pánev na lívance dobře zahřejeme, potřeme přiměřeně olejem. Malou naběračkou naléváme těsto na pánev. Na prudkém ohni opečeme jednu stranu, po otočení druhou stranu. Takto pokračujeme až do skončení těsta. Lívance dáváme do nádoby s poklicí a udržujeme je teplé.
- 3Teplé lívance podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře. Porce posypeme moučkovým cukrem, naaranžujeme okapané švestky. Nakonec ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.