Lívance z kynutého těsta s borůvkami

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
890 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
27 g
Sacharidy
137 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, pak je důkladně v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    V polovině mléka rozšleháme rozdrobené droždí, lžíci moučkového cukru, trochu soli, rozpuštěné máslo, vejce a mouku. Pak do mísy k směsi přilijeme zbylé mléko a vypracujeme těsto, které přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě kynout tak dlouho, až má dvojnásobný objem.
  • 3
    V pánvi nebo lívanečníku rozehřejeme olej a na něm smažíme z obou stran dozlatova malé lívance, které ještě před smažením posypeme částí borůvek.
  • 4
    Upečené lívance posypeme zbylými borůvkami a moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.