Lívance z kynutého těsta s borůvkami
50 min.
Ingredience
- 4decilitryMléko polotučné
- 3lžíceCukr moučkový
- 5gramůDroždí
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 250gramůBorůvky
- 2lžíceOlej stolní
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
890 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
27 g
Sacharidy
137 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Borůvky pečlivě přebereme, pak je důkladně v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2V polovině mléka rozšleháme rozdrobené droždí, lžíci moučkového cukru, trochu soli, rozpuštěné máslo, vejce a mouku. Pak do mísy k směsi přilijeme zbylé mléko a vypracujeme těsto, které přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě kynout tak dlouho, až má dvojnásobný objem.
- 3V pánvi nebo lívanečníku rozehřejeme olej a na něm smažíme z obou stran dozlatova malé lívance, které ještě před smažením posypeme částí borůvek.
- 4Upečené lívance posypeme zbylými borůvkami a moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.