Lívance z pohanky
30 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 500gramůPohanka
- 40gramůDroždí
- 1lžičkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůMléko - podmáslí
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
956 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
55 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
13 g
Cukr
335 mg
Postup přípravy
- 1Pohanku na jemno umeleme, přidáme rozdrobené droždí, rozpuštěné máslo, podmáslí, žloutky a sůl. Zaděláme těsto, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
- 2Potom do těsta zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 3Na pánvi v rozehřátém oleji pečeme menší lívance.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.