Lívance zdobené smetanou a uzeným lososem.
30 min.
Ingredience
- Lívance
- 1špetkaSůl
- 175gramůMouka polohrubá
- 2gramyKypřicí prášek do pečiva
- 2kusyVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 1gramSůl
- 5gramůCitronová kůra
- 8gramůCibulka jarní
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 5gramůKopr čerstvý
- 200gramůLosos uzený
- 1gramPepř bílý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
24 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
498 mg
Postup přípravy
- 1Příprava lívanců: Mléko ušleháme s vejci a špetkou soli. Do vzniklé tekutiny vmícháme postupně polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vznikne hladké tekuté těsto, které necháme chvíli odpočinout.
- 2Než začneme smažit lívance, v jiné míse připravíme ochucenou smetanu. Ze smetany vyšleháme pevnou hmotu, do které lehce vmícháme nasekaný kopr, citronovou kůru, jarní cibulku nakrájenou na kolečka a nakonec dochutíme solí a pepřem. Náplň máme hotovou.
- 3Nyní se můžeme vrátit k lívancovému těstu. Na oleji usmažíme lívance o průměru asi 6 cm. Lívance smažíme z obou stran dozlatova.
- 4Jakmile máme lívance hotové, ozdobíme ochucenou smetanou a plátky uzeného lososa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.