Lívance zdobené smetanou a uzeným lososem.

30 min.
Evropa

Ingredience

  • Lívance
    • 1gramSůl
    • 5gramůCitronová kůra
    • 8gramůCibulka jarní
    • 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 5gramůKopr čerstvý
    • 200gramůLosos uzený
    • 1gramPepř bílý
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
24 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
498 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava lívanců: Mléko ušleháme s vejci a špetkou soli. Do vzniklé tekutiny vmícháme postupně polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vznikne hladké tekuté těsto, které necháme chvíli odpočinout.
  • 2
    Než začneme smažit lívance, v jiné míse připravíme ochucenou smetanu. Ze smetany vyšleháme pevnou hmotu, do které lehce vmícháme nasekaný kopr, citronovou kůru, jarní cibulku nakrájenou na kolečka a nakonec dochutíme solí a pepřem. Náplň máme hotovou.
  • 3
    Nyní se můžeme vrátit k lívancovému těstu. Na oleji usmažíme lívance o průměru asi 6 cm. Lívance smažíme z obou stran dozlatova.
  • 4
    Jakmile máme lívance hotové, ozdobíme ochucenou smetanou a plátky uzeného lososa.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.