Lívance ze žitné mouky
50 min.
Ingredience
- 500gramůMouka žitná
- 15gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 5decilitrůMléko kysané acidofilo 1%
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 100gramůOmáčka tatarská
- 200gramůRostbíf
- 1kusKapie
- 1kusOkurka salátová
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
945 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
51 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
809 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Máslo položíme do pánvičky, roztopíme, necháme vychladnout, ale ne ztuhnout. Mouku vysypeme do misky, rozdrobíme do ní droždí, přisypeme kypřící prášek a promícháme. Potom rozklepneme celé vejce, vylijeme připravené roztopené máslo, mléko, sůl, ještě jednou promícháme a těsto odložíme na 14 minut odpočinout.
- 2Olejem zlehka potřeme pánev, rozpálíme ho, lžící pokládáme těsto do tvaru kolečka a z obou stran dozlatova pečeme lívance, které až do podávání udržujeme teplé.
- 3Upečené lívance aranžujeme na mělké talíře, na každý lívanec položíme lžící tatarské omáčky, plátek rostbífu a na vrch položíme nakrájenou kyselou okurku a kapii. Takto připravené porce ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.