Lívanečky s medem a ořechy
30 min.
Ingredience
- 10gramůCukr krupice
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 15gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceMed včelí
- 100gramůOřechy vlašské
- 1lžičkaSkořice mletá
- 500mililitrůMléko polotučné
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
892 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
59 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
4 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1V hrnku rozetřeme droždí s cukrem, přidáme trochu vlažného mléka, mouku a necháme na teplém místě vzejít kvásek.
- 2Do hrnce vsypeme osolenou mouku, přidáme žloutky, kvásek, za stálého míchání přiléváme zvolna mléko, poté necháme vykynout.
- 3Z těsta pečeme lívance (po obou stranách) na vymaštěném lívanečníku, po upečení je na jedné straně potřeme horkým máslem. Ještě teplé pomažeme nahřátým medem a posypeme nastrouhanými ořechy, smíchanými se skořicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.