Lívanečky z hrachové kaše
30 min.
Ingredience
- 1šálekHrách
- 4decilitryVoda pitná
- 2,5lžičkySůl
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaMajoránka
- 1kusŽemle tuková
- 60gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 1decilitrMléko čerstve polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
23 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
101 mg
Cukr
234 mg
Postup přípravy
- 1Omytý loupaný hrách promyjeme a den předem ho uvaříme v osolené vodě doměkka. Vaříme pomalu v poměru 1 hrneček hrachu + 2 hrnečky vody + 1 lžička soli.
- 2Uvaříme hustou kaši, kterou rozmixujeme. Žemli pokrájíme na kostičky a namočíme ji do mléka. Pak ji vymačkáme.
- 3Přidáme k ní utřené máslo se solí (0,5 lžičky), žemli, majoránku, vajíčka a sůl, směs utřeme dohladka.
- 4V pánvi rozpálíme olej, na kterém usmažíme malé lívanečky z obou stran dozlatova.
- 5Podáváme je jako přílohu k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.