Lívanečky z hrachové kaše

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
23 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
101 mg
Cukr
234 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý loupaný hrách promyjeme a den předem ho uvaříme v osolené vodě doměkka. Vaříme pomalu v poměru 1 hrneček hrachu + 2 hrnečky vody + 1 lžička soli.
  • 2
    Uvaříme hustou kaši, kterou rozmixujeme. Žemli pokrájíme na kostičky a namočíme ji do mléka. Pak ji vymačkáme.
  • 3
    Přidáme k ní utřené máslo se solí (0,5 lžičky), žemli, majoránku, vajíčka a sůl, směs utřeme dohladka.
  • 4
    V pánvi rozpálíme olej, na kterém usmažíme malé lívanečky z obou stran dozlatova.
  • 5
    Podáváme je jako přílohu k masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.