Lívanečky z kynutého těsta

26 min.
Česká republika

Ingredience

    • 120gramůCréme fraiche
    • 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 10gramůDroždí
    • 10gramůSůl
    • 3kusyVejce slepičí
    • 125mililitrůVoda pitná
    • 250mililitrůMléko - podmáslí
    • 20gramůCukr krupice
    • 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, sůl, rozdrobené droždí, přidáme žloutky, vlažnou vodu, podmáslí, cukr a vypracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny kynout.
  • 2
    Potom přimícháme sníh ušlehaný z bílků. V pánvi rozehřejeme olej, z těsta naběračkou tvoříme malé lívanečky, které osmažíme z obou stran dozlatova.
  • 3
    Lívanečky upravíme na servírovací tác, ozdobíme lžičkou créme fraiche a podáváme jako pohoštění.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.