Lívanečky z kynutého těsta
26 min.
Ingredience
- 120gramůCréme fraiche
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůDroždí
- 10gramůSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 125mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůMléko - podmáslí
- 20gramůCukr krupice
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, sůl, rozdrobené droždí, přidáme žloutky, vlažnou vodu, podmáslí, cukr a vypracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny kynout.
- 2Potom přimícháme sníh ušlehaný z bílků. V pánvi rozehřejeme olej, z těsta naběračkou tvoříme malé lívanečky, které osmažíme z obou stran dozlatova.
- 3Lívanečky upravíme na servírovací tác, ozdobíme lžičkou créme fraiche a podáváme jako pohoštění.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.