Lívanečky z pohankové mouky obložené lososem
91 min.
Ingredience
- 7gramůDroždí sušené
- 1lžičkaSůl
- 70gramůLosos uzený
- 2kusyVejce slepičí
- 400mililitrůMléko polotučné
- 120gramůMouka pohanková
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
20 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
1 g
Cukr
372 mg
Postup přípravy
- 1Obě prosáté mouky v míse smícháme s droždím, solí, vlažným mlékem, v němž jsme rozmíchali jedno celé vejce a jeden žloutek (bílek dáme stranou). Těsto řádně promícháme a dáme pod utěrkou vykynout. Do vykynutého těsta vmícháme středně ušlehaný bílek.
- 2Silnostěnnou pánev rozehřejeme, vytřeme olejem a klademe lžící těsto o velikosti osmi centimetrů v průměru. Hotové lívanečky necháme na teple.
- 3Lívanečky poklademe hustou smetanou a plátky uzeného lososa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.