Lívanečky z pohankové mouky obložené lososem

91 min.
Evropa

Ingredience

    • 7gramůDroždí sušené
    • 1lžičkaSůl
    • 70gramůLosos uzený
    • 2kusyVejce slepičí
    • 400mililitrůMléko polotučné
    • 120gramůMouka pohanková
    • 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
20 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
1 g
Cukr
372 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Obě prosáté mouky v míse smícháme s droždím, solí, vlažným mlékem, v němž jsme rozmíchali jedno celé vejce a jeden žloutek (bílek dáme stranou). Těsto řádně promícháme a dáme pod utěrkou vykynout. Do vykynutého těsta vmícháme středně ušlehaný bílek.
  • 2
    Silnostěnnou pánev rozehřejeme, vytřeme olejem a klademe lžící těsto o velikosti osmi centimetrů v průměru. Hotové lívanečky necháme na teple.
  • 3
    Lívanečky poklademe hustou smetanou a plátky uzeného lososa.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.