Lokše se zelím
35 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůDroždí
- 2špetkySůl
- 200gramůZelí kysané
- 2decilitryMléko acidofilní
- 2decilitryOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
942 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
55 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
6 g
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Na vál vysypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme zelí. Vyklepneme vejce, rozdrobíme droždí, osolíme a pomalu přilijeme mléko. Rukama zpracujeme středně husté těsto, aby nelepilo na ruce a bylo pěkně hladké. Potom z něho ukrajujeme větší kousky. Na vál nasypeme trochu mouky a vyválíme placky silné 1 cm. Na rozehřátém oleji je pečeme dočervena a dokřupava.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.