Lokše z bramborového těsta
40 min.
Ingredience
- 700gramůBrambory vařené ve slupce
- 1lžičkaSůl
- 100gramůSádlo škvařené
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
26 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvařené ve slupce oloupeme a prolisujeme. Přidáme sůl, mouku a vypracujeme hladké těsto.
- 2Na pomoučeném vále z těsta vytvoříme dlouhý váleček, který nakrájíme na stejné dílky. Každý dílek rozválíme na lokšu (kulatou placku). Lokše upečeme na suché rozehřáté plotýnce po obou stranách.
- 3Upečené lokše potřeme rozpuštěným sádlem, rozkrojíme na čtvrtiny a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 19. 10. 2016
Lokše z bramborového těsta
Zpočátku se mi těsto zdálo tuhé, ale vlivem soli trošku zřídlo a bylo akorát. Dobře se rozvalovalo. Nejlepší na pomazání je husí nebo kachní sádlo, to je pak náramná dobrota 🙂