Lokše z bramborového těsta

40 min.
Slovensko

Ingredience

    • 700gramůBrambory vařené ve slupce
    • 1lžičkaSůl
    • 100gramůSádlo škvařené
    • 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
26 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvařené ve slupce oloupeme a prolisujeme. Přidáme sůl, mouku a vypracujeme hladké těsto.
  • 2
    Na pomoučeném vále z těsta vytvoříme dlouhý váleček, který nakrájíme na stejné dílky. Každý dílek rozválíme na lokšu (kulatou placku). Lokše upečeme na suché rozehřáté plotýnce po obou stranách.
  • 3
    Upečené lokše potřeme rozpuštěným sádlem, rozkrojíme na čtvrtiny a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 19. 10. 2016
Lokše z bramborového těsta
Zpočátku se mi těsto zdálo tuhé, ale vlivem soli trošku zřídlo a bylo akorát. Dobře se rozvalovalo. Nejlepší na pomazání je husí nebo kachní sádlo, to je pak náramná dobrota 🙂