Lomnické suchary

190 min.
Česká republika

Ingredience

  • Na namáčení
    • 100mililitrůVoda pitná
    • 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
  • Na obalení
    • 4lžíceCukr moučkový
    • 0,5kusCukr vanilka
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
27 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnku rozetřeme droždí se lžičkou cukru, přidáme lžíci mléka a lžíci mouky, na teple necháme vzejít.
  • 2
    Do mísy prosejeme mouku, vlijeme vykynutý kvásek, rozkrájíme změklé máslo a nasekané mandle, které jsme spařili a oloupali. Vypracujeme hladké a lesklé těsto, které necháme alespoň dvě hodiny kynout.
  • 3
    Z vykynutého těsta vyválíme váleček o průměru asi čtyři centimetry, vložíme na plech vyložený pečícím papírem, necháme opět kynout alespoň hodinu. Poté pečeme v předehřáté troubě.
  • 4
    Druhý den váleček krájíme na plátky, namáčíme v řídkém vařeném škrobu, obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou. Usušíme na plechu.
  • 5
    Na škrob rozmícháme ve vodě Solamyl, svaříme, necháme vychladnout za občasného míchání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.