Lomnické suchary
190 min.
Ingredience
- 300gramůMouka polohrubá
- 160gramůMáslo čerstvé
- 15gramůDroždí
- 50gramůMandle
- Na namáčení
- 100mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- Na obalení
- 4lžíceCukr moučkový
- 0,5kusCukr vanilka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
27 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V hrnku rozetřeme droždí se lžičkou cukru, přidáme lžíci mléka a lžíci mouky, na teple necháme vzejít.
- 2Do mísy prosejeme mouku, vlijeme vykynutý kvásek, rozkrájíme změklé máslo a nasekané mandle, které jsme spařili a oloupali. Vypracujeme hladké a lesklé těsto, které necháme alespoň dvě hodiny kynout.
- 3Z vykynutého těsta vyválíme váleček o průměru asi čtyři centimetry, vložíme na plech vyložený pečícím papírem, necháme opět kynout alespoň hodinu. Poté pečeme v předehřáté troubě.
- 4Druhý den váleček krájíme na plátky, namáčíme v řídkém vařeném škrobu, obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou. Usušíme na plechu.
- 5Na škrob rozmícháme ve vodě Solamyl, svaříme, necháme vychladnout za občasného míchání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.