Losos dušený na másle

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
18 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky lososa omyjeme studenou vodou, osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut uležet. Potom je okmínujeme a osolíme.
  • 2
    Zapékací mísu vymažeme lžící másla, rozložíme do ní plátky ryby a polijeme je zbylým rozpuštěným máslem. Přilijeme pivo s trochou vody a lososa pod pokličkou dusíme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení podle potřeby přiléváme vodu. POtom poklici odstraníme a lososa krátce zapečeme.
  • 3
    Porce rozdělíme na talíře, polijeme vypečenou šťávou a podáváme s plátkem citronu a vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.