Losos marinovaný s koprem
45 min.
Ingredience
- 900gramůLosos - filety
- 150gramůKopr čerstvý
- 2lžícePepř černý celý
- 3kusyJalovec
- 1kusBobkový list
- 150gramůSůl mořská
- 150gramůCukr krupice
- 2kusyČervená řepa
- 1kusCitrony
- 2lžičkyOlej olivový
- 2lžíceCréme fraiche
- 1kusBageta
- 0,5lžičkaEstragon
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
839 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
13 g
Sacharidy
123 g
Vláknina
14 g
Cukr
64 g
Postup přípravy
- 1Filet z čerstvého lososa s kůží, asi 900 g, zbavíme zbylých kůstek a odstraníme proužek tuku podél břicha. Maso do pekáčku nebo zapékací misky kůží dolů. Rozdrtíme nebo namixujeme černý pepř, jalovec a bobkový list, přidáme estragon a spolu se solí, cukrem a červenou řepou smícháme s polovinou kopru.
- 2Tuto marinovací směs rovnoměrně rozprostřeme na lososa a potom filet překryjeme alobalovou fólií. (Filet lze rozdělit také napůl, marinovací směs navršit na jednu polovinu a přikrýt druhou částí lososa jako sendvič, kůží ven.) Vše zatížíme prkénkem nebo pekáčkem se zátěží a uložíme na 2 až 3 dny do chladničky.
- 3Po třech dnech setřeme z marinovaného lososa všechno koření a také řepu, filet opláchneme studenou vodou a ubrouskem osušíme. Nožem následně odstraníme kůži, ale lze ji sloupnout i rukou, když prsty přidržujeme maso. Filet posypeme druhou polovinou kopru a pevně jej zabalíme do fólie a uložíme opět na dvě až osm hodin do chladu. Lososa podáváme nakrájeného na tenké plátky s klínky citronu, snítkami kopru a pokapaného několika kapkami olivového oleje, crème fraiche a bagetou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.