Losos na chřestu se zálivkou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
28 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Losové filety pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli marinovat. Chřestové výhonky oloupeme a rozkrojíme napůl. Na pánvi rozehřejeme směs vína a vermutu, kterou jsme ochutili špetkou pepře. V této směsi dusíme chřest asi 15 minut. Když je chřest měkký, odložíme ho na teplé místo. Potom osmažíme marinované filety z lososa a také je odložíme na teplé místo. Servírujeme na předehřátých talířích
  • 2
    tak, že na rozloženém chřestu upravíme smažené filety,
  • 3
    které přelijeme smetanovou omáčkou. Tu připravíme tak, že do vývaru z chřestu zašleháme smetanu a lžíci škrobové moučky a minutu necháme povařit. Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.