Losos na chřestu se zálivkou
50 min.
Ingredience
- 800gramůChřest bílý
- 150mililitrůVíno bílé
- 50mililitrůDolin - Vermouth
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 2lžíceŠťáva citrónová
- 800gramůLosos - filety
- 2lžíceOlej slunečnicový
- Přeliv
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
28 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Losové filety pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli marinovat. Chřestové výhonky oloupeme a rozkrojíme napůl. Na pánvi rozehřejeme směs vína a vermutu, kterou jsme ochutili špetkou pepře. V této směsi dusíme chřest asi 15 minut. Když je chřest měkký, odložíme ho na teplé místo. Potom osmažíme marinované filety z lososa a také je odložíme na teplé místo. Servírujeme na předehřátých talířích
- 2tak, že na rozloženém chřestu upravíme smažené filety,
- 3které přelijeme smetanovou omáčkou. Tu připravíme tak, že do vývaru z chřestu zašleháme smetanu a lžíci škrobové moučky a minutu necháme povařit. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.